Weolcan: Als je de IT afdeling niet ‘Ubert’ wordt je ge’Kodakt’!

Photo © JoniIsraeli.com

Spreker: Christian van Barneveld – Weolcan

“De stap van traditioneel IT beheer naar agile cloud beheer”
De IT Operations afdeling is de drijvende kracht achter uw IT-organisatie. Zij zorgen dat uw applicaties 24 x 7 in de lucht blijven zodat de business door kan draaien. Alleen wordt het verwachtingspatroon van deze afdeling steeds meer gelijk gesteld aan dat van externe cloud leveranciers. Van je eigen IT Operations afdeling verwacht je dezelfde flexibiliteit, elasticiteit, beschikbaarheid en mate van automatisering. Hoe regel je dit en wat is daar voor nodig?


“Onze IT-afdeling moet werken als een cloud provider!”

Een veel gehoorde opmerking binnen organisaties. Hoe dit doel bereikt kan worden gaat deze presentatie proberen te beantwoorden.
Constante verandering en in staat zijn nieuwe technologie en ontwikkelingen snel te adopteren. Het probleem is dat de meeste traditionele IT Operations afdelingen hier nog niet klaar voor zijn, maar de business het wel verlangt. Dit zorgt voor stijgende kosten, omdat de efficiëntie van de IT Operations afdeling bepaald niet optimaal is. De CAPEX kosten stijgen, omdat de IT-afdeling vaak nog met dure, traditionele oplossingen werkt. Software Defined DataCenter (SDDC) wordt niet of niet optimaal ingezet. Maar ook de OPEX kosten stijgen, omdat er nog weinig geautomatiseerd is en juist daar veel voordeel te behalen valt. Wij weten uit ervaring dat met behulp van SDDC en de juiste mate van automatisering de interne IT Operations afdeling in staat is een private cloud aan de business te leveren. Met dezelfde snelheid en voordelen als externe cloud leveranciers, mits de operatie daar op voorbereid wordt.
Maar met alleen de techniek en SDDC-implementatie kom je er niet. Veel organisaties werken met ITIL beheer processen en hebben de IT Operations afdeling ingedeeld volgens een bepaalde structuur (silo’s). De medewerkers werken volgens een bepaalde rolverdeling en hebben daarin een bepaald kennisniveau opgebouwd. Dan kan je niet verwachten dat je de dienstverlening kan omgooien naar een cloud portfolio zonder de interne organisatie aan te passen. Die verandering van de bestaande organisatie is voor veel organisaties echter niet zo vanzelfsprekend. Want waar begin je eigenlijk aan en wat wil je precies bereiken? Hoe weet je überhaupt waar je nu als organisatie staat? Zonder de juiste innovatie slag maakt de IT-afdeling zichzelf uiteindelijk overbodig en gaat de business buiten de deur kijken.
Deze presentatie gaat handvatten bieden en gaat in op hoe je naar de nieuwe vorm van cloud IT-Operations gaat.

Je gaat naar huis met antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe maak je de transitie van traditionele silo’s naar wendbaar full stack operations die verantwoordelijk is voor Cloud beheer:
  • Wat zijn de nieuwe beheerders, combinatie Devops (en welke rollen zijn daarvoor nodig?)
  • Hoe sluit deze afdeling aan op zijn klanten of gebruikers? Deze zijn veeleisender geworden
  • Automatiseren, maar op welk niveau en met welke tools?
  • ITIL? Nee!! -> Cloud beheer processen
  • Kennis opbouw en kennisdeling: de satéprikker door je organisatie
Om de slides van deze presentatie te kunnen bekijken dient u zich eerst te registreren of in te loggen.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/jansen36/domains/i3groeponair.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie